En verden i farver

Diversitet kan stille krav til en øget indsats overfor sin virksomhed, organisation eller holdets kultur. Det at få skabt tydelighed for, hvilken kultur der arbejdes under, er med til at samle jeres ansatte. På samme måde, gør de mål i sætter jer for. Når der afholdes ‘Kick Off dag’ i en virksomhed, er det også de store ord der kommer op på tavlen – men har I alle med? Forstår alle det der står, i praksis i deres hverdag?

Når nye ord sættes på virksomhedens strategiske agenda, er det i vores optik altid afsenderens opgave, i sidste ende at sikre, at fortolkning og eksekvering kan finde sted og er tilstede. Har alle forstået hvad det betyder? Her skal der også tages højde for, den diversitet du har at gøre med i din medarbejdergruppe.

“Vi var en samlet kraft, som sammen blev til én yderst stærk ressource.”

Verden er i farver og for alle til fri fortolkning, også de strategiske ord. Hvad betyder de hos den enkelte? Her kommer strategi eksekvering ind i billedet. Den bliver vigtig, for at dine ord skal få den korrekte betydning, og alle på skibet sejler i samme retning. Mange strategiske beslutninger kan føres tilbage til dengang, hvor vi alle havde en fysisk opgave, der havde betydning for fællesskabet. Vi var en samlet kraft, som sammen blev til én yderst stærk ressource. Visuelt kan du se dette for dig, hvis du tænker tilbage på hvordan skibe blev sejlet frem ved fysisk kraft. Her skulle alle, hver i sær hive i en åre, så man som fælleskab kunne komme frem.

Hvis du bliver i dette billede, kan du måske også forstille dig, at der ikke sker så meget ved, at en eller måske fire ikke ror med i samme retning. Forestil dig derimod, at halvdelen af besætningen ikke forstod om de skulle frem eller tilbage, for at nå målet. I det tilfælde vil båden pludselig stå stille, efterfulgt af tumult, frustration, uafklarethed, egen fortolkning af retning, med mere. Måske skyldes frustrationen, at der er kommet en ny åre i vores virkelighed, en ny instruks. Det ligger i menneskets natur, at vi gerne vil gøre det som forventes af os, men der fortolkes oftes forskelligt, grundet manglende vejledning. I frustrationens moment blevet resultatet, at vi går tilbage til at gøre det vi plejer. Det er der vi er trygge, og det virkede jo udemærket før, så hvorfor skulle det ikke virke nu. De nye strategiske tanker bliver hos toppen af ledelsen, men når ikke videre.

Kulturen på en arbejdsplads kræver generel pleje, strategi kræver generel pleje, mennesker kræver plejer. En verden i farver holdes sammen af rammen. Rammen er jeres kultur og jeres håndtering af denne.

“Kulturen på en arbejdsplads kræver generel pleje, strategi kræver generel pleje, mennesker kræver plejer.”

Dan rammen – sæt holder – hyr coachen og sejl skibet afsted i en fælles retning, i en verden af farver. Vi hylder diversitet og en verden af farver, og lader vores kultur danne rammen.

Vi er netop gået i gang med forberedelserne til anden sæson af DINKONSULENT PODCAST, hvor vi blandt andet, kommer til at snakke om netop kultur på arbejdspladsen. Har du endnu ikke har hørt den første sæson af podcasten? Fortvivl ej, du kan du finde den vores hjemmesiden her eller på Spotify. Hvis du lytter på Spotify, så glem ikke at abonner, så får du besked når vi slipper anden sæson!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *