Ledetid i krisetid – men hvordan?

Ledetid i krisetid

Når vi som nu,  er i en tid, hvor ting ikke er som de plejer og dagen i morgen ikke er, som vi ofte nok vil angive som forudsigelig, stiger eftersøgningen på tryghed og vished. 

Medarbejdere søger efter tryghed hos deres ledere. Forsikring om, at noget er som det plejer og dagen i morgen, bliver som dagen i dag. Der er en garanti for, at behovet for den enkelte medarbejdere, fortsat vil være der. Spørgsmål som. hvad vil det her betyde for mig, vil naturligt trænge sig på. hvilke konsekvenser har det på virksomheden og dermed på den enkelte. Nogle håndterer denne proces bedre end andre, men som leder, må du tage stilling til, at alle har behov for klar besked. 

Ledetid i krisetid – men hvordan?

  • Synlighed
  • Kommunikation som alle du taler til forstår
  • Ærlighed også selvom det er svære fakta
  • Kommuniker kun det som er nødvendigt
  • Vær en rollemodel, hvad ville du selv finde relevant
  • Søg sparring så ikke du står alene med ledelse
  • Vær tilgængelig – lad døren stå åben
  • Motivation – troen på at det nok skal gå
  • Økonomisk fokus – hvordan står det til med den.
  • Tilpas strategien

Ved kriser, handler det især om at finde de steder, hvor  tryghed findes og der kan bygges videre på og samle organisationen. Dele den nuværende tilstand med de mennesker du har omkring dig. Få skabt en holdfølelse, hvor alle er med til at gøre sit for, at I kommer bedst muligt, over på den anden side af krisen. 

Det kan meget nemt være at det, dine ansatte lavede før krisen,  bliver til nye arbejdsopgaver. Som fx juice fabrikken, der valgte at lave sprit – kan det også være at I på din arbejdsplads skal sadle om og gå i en ny retning. 

Kriser fremmer kreativitet

Når du pludselig står overfor en krise tilstand – bliver du udfordret med spørgsmålet, hvad nu, hvad gør vi? Det er sjældent at du kan gøre det, du gjorde i går og netop det, kan du vende til noget positivt, hvis du vil.

Du kan skabe en stor sammenholdsfølelse og du kan finde ambassadører, som på vegne af virksomheden kan komme på nye opfindelser, der viser nye veje og muligheder. Se fx. på vores restauranter, der i en hast har måtte omstille sig til digitale smagninger, take away mm. Noget de før ikke havde brug for, da de havde siddende gæster. Men da den mulighed blev taget fra dem, sadlede de om.  Når vi ikke kan komme til Rom – kommer Rom til os.

Til denne proces kan du med fordel  brainstorme med dine medarbejdere – hvem ville være bedre?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *