Walk and Talks – hvad er de gode for

Helt konkret betyder walk and talk, at man går en tur samtidig med at man taler om et eller flere emner. Walk and talk er godt for mange ting heriblandt ens fysik. Dermed er walk and talks en god måde hvor man i den travle hverdag kan inkorporere motion samtidig med, at man arbejder eller hvis man holder en lille pause. Derudover fremmer walk and talks også kreativitet idet man kommer væk fra ens skrivebord. Derved kan man bedre tænke ud af boksen og finde på nye løsninger til problemer. Samtidig med dette bliver mødet også mindre formelt idet, at man gennem walk and talks kommer ud af sine faste rammer og nogle får derfor nemmere ved at tale om det som ikke altid er så nemt at sige.Rent kemisk fremmer walk and talks også humøret eftersom der i hjernen bliver dannet lykkehormoner og mange andre stoffer, som kan bringe humøret op.

Flere kendte mennesker som Barack Obama og Mark Zuckerberg har også benyttet sig af walk and talks netop fordi længere ture øger de kognitive funktioner en del. Derudover er der nok nogle af jer som kan genkende følgende situation: Du sidder til møde, det har indtil videre varet omkring 30 minutter og du begynder langsomt at miste fokus. Tankerne er et andet sted og langsomt bliver du mere fraværende og tænker på noget andet. Samtidig med at de kognitive funktioner øges, så bliver de mennesker man taler med mere fokuseret og nærværende hvilket gør, at de præsterer på væsentligt kortere tid end i et lukket mødelokale. 

Man kan læse mere her:
Gå-bogen af Bente Klarlund Pedersen. I bogen beskrives der hvad der sker når du går- og når du går i står. Desuden forklares fordelene ved at gå som eksempelvis et middel mod søvnløshed, stress, inflammation i kroppen eller hvis man vil tabe sig. I arbejdslivet er det ikke det at tabe sig der nødvendigvis er i fokus, men alle de andre gode sundhedsting, taler jo alle ind i et samlet medarbejdervelvære og trivsel. Vi har selv læst bogen og kan varmt anbefale denne. 

Og inspiration fra nettet 
https://www.andtalk.dk/walk-talk-fremfor-at-sidde-til-et-moede-og-naar-du-skal-holde-mus/ 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *