Nye strategier er lig med mere ledelse

Når du i din virksomhed vælger fx. at implementere et nyt system,  siger du også forandring.
Der sker noget nyt og du ønsker at alle dine eller dele af dine medarbejdere, skal gøre noget andet end før det blev implementeret, ergo er der tale om en forandring. Der sker noget fra det nuværende til det ønskede og alt dette her imellem er forandringen og hermed kommer forandringsledelse på agendaen.
Desværre overses denne proces ofte og man tillægger den en meget lille værdi. 

Vi har assisteret i mange opgaver, herunder også som eksterne salgskonsulenter af software, og det er ofte at vi er stødt på at forandringsledelsen ikke er inkluderet i projektet. Der er styr på hvem der skal stå for at udvælge hvilket system, hvilke processer det skal understøtter, hvem der skal have ansvaret for det, hvem skal supportere det teknisk med mere, men supporten af medarbejderne, den varige træning og implementering af værdiskabelsen, den ventes der på eller det tages simpelthen for givet, at den klarer den enkelte medarbejder da selv. Og ja nogle klarer den selv, men ikke alle. Og vil du lykkedes med en indførsel af fx. et nyt salgssystem og have den store værdi og effekt, skal alle være med. Så når nye strategier introduceres kan vi konkludere at du også siger velkommen til forandringsledelse.  

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *