Opfølger fra Ledelsens Dag 2021

I sidste uge deltog Pernille i Ledelsens Dag 2021. En digital åben begivenhed, hvor der bliver sat ord på god ledelse. Dagen bød blandt andet på, at en række danske topledere sætte deres ord på, hvad god ledelse er for dem.
At høre mere om, hvordan andre ledere arbejder med og ser på ledelse er både inspirerende og motiverende.

“Det at være en god leder, må handle om autencitet. Man er tro mod sig selv og sine værdier.
Man har et indre kompas, som man navigerer efter.”

– Pernille Casparsen

Lars Fruergaard Jørgensen CEO Novo Nordisk A/S bød ind med bl.a. hans tanker på diversitet. Han ser det som en god forretning, længere og bredere diskussioner og mere komplet og derved bedre tid til at få repræsenteret hele organisationer og ikke kun dele af denne. Han ser det som vejen til at skabe et bedre team og bedre medarbejdere.
Hans fortrydelse er nok at han ikke har arbejdet med det tidligere. 


Kim Kristensen, dansk officer og hofmarskal for Kongehuset, kom på efter. Han tog udgangspunkt i, at man som leder skal skabe følgeskab. Kæft trit og retning giver resultater, måske topresultater, men det skaber ikke følgeskab. Kristensen reflekterer over, at ledelsen skal kunne vise omsorg for alle medarbejderne. Livgardens statuette er, at der skal vises faglig ordentlighed og stolthed. Gennem dette og omsorg skabes det essentielle følgeskab.
Vi går den ekstra mil og lederen.  Sæt ramme – marker hjørneflagene og giv plads.

Kasper Hjulmand, landstræner for Danmarks herrefodboldslandshold, var også blandt de ledere der satte ord på god ledelse. Kasper Hjulmand blev også årets vinder, af prisen som årets leder 2021. Da han skulle være landstræner spurgte han sig selv, hvad repræsenterer Danmark?
Han interviewede flere forskellige mennesker herunder tidligere statsministrer, da han var helt enkelt nysgerrig fra det øjeblik han begyndte i sin rolle som leder på hvad er Danmark?
Netop det at være nysgerrig, er også hans opfordring til andre ledere. Vær nysgerrige.

Som Pernille beskriver, han prioriterer tillid, læring og fælleskaber i sin ledelse.
I Hjulmands virke som landstræner, stiller han spørgsmålet, hvem er vi til for?
Et godt spørgsmål, for hvem 
er vi egentlig til for?

Vi kan ikke være noget alene, kun i samspil med andre, bliver vi noget. Vi har et mindset hvor vi i vores indre kan beslutte hvem vi gerne vil være og hvordan vi helst vil opleves – men det er ikke ofte vi undersøger om omverdenen oplever et match mellem vores indre og det der opleves udadtil. Derfor er det godt, jævnligt at invitere til åben dialog, med dem du arbejder sammen med.

Han nævnte også nogle andre fine pointer,  der var vigtige for ham herunder at have en ambitiøs drøm, en der også skaber motivation. Vi skal vinde og give noget tilbage. Gennemtænk scenarierne du kan komme i – tag beslutninger og reflekter. Endnu engang pointerer han hvad han nævnte i starten. Vær nysgerrig.

Marianne Dahl, tidligere administrerende direktør for Microsoft Danmark og Island og i dag partner i Boston Consulting, var også en del af Ledelsens Dag 2021. Hun mener, at lederne i dag skal se efter fremtiden. Der skal tænkes fremad.  Komme op i helikopteren – kig ud, hvad ser du? Fremtiden rammer os hurtigere, konkurence rammer os hurtigere, der skal meget mere agilitet til.

Udover at der skal være fokus på fremtiden, pointerer hun også, man skal ville noget med sin ledelse, ledelsen deler ikke i sig selv betyder noget, det er alt det der sker omkring lederen der betyder noget. Man skal ville noget med sin ledelse, det er essentielt som en god leder. Ligsom at hun understrejer, at man som leder, bør vise mod og sårbarhed. Du skal kunne sige, at du ikke ved det, når det er tilfældet – 0 fejls kulturer eksistere ikke og bør ikke eksistere.

Hun kom med fem gode råd, til hvordan man bliver en dygtig transformations leder.

1) Lede ud fra dit indre kompas
2) Øv sin organisation I at drømme. Evt. ved at indføre drømmesessioner
3) Skab en Learn It All kultur fremfor en Know It All
4) Diversitet og bæredygtig by design
5) Fredags refleksion – Har jeg skabt mening? Har jeg hjulpet dem, til at få mere mening?

“Man skal have styr på hvad det er man skal lede i, hvilke rammer og omgivelser.
Hold også fokusset på hvor man gerne vil hen, se ud i fremtiden. Man når dette ud fra ens egne værdier, herefter holder man holdet i fokus. Husk på hvem du leder, i arbejder mod et fælles mål, så vær fælles omkring det”

– Pernilles Caspersen. Opsummering fra Ledelsens Dag 2021

Er du nysgerrig på hvad vi kan gøre for din virksomhed som også relatere til ovenstående?
Du kan læse mere om vores ydelser her. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *