Diversitet på arbejdspladsen

Citat "Mennesker både inspirerer og motiverer mennesker."

Hvorfor forskellighed på arbejdspladsen – hvad bidrager det til?

Lige børn leger bedst –  det har vi hørt mange sige til os, men hvornår passer det og passer det egentlig? Måske det passer i privaten, i dine egne valgte relationer. Men i et samfund, herunder en virksomhed, tror vi på, at der er brug for at have diversitet. Det skaber mangfoldighed og herigennem åbnes vores horisonter som skaber vej til fordomsfrihed og nysgerrighed, både overfor og på hinanden.

Det at have fokus på diversitet på sin arbejdsplads, kan udspille sig på mange måder. Måske anvender i på din arbejdsplads personlighedsprofilanalyser når I skal ansætte nye medarbejdere? Måske er der en kultur for, at I ansætter medarbejdere med forskellige nationale baggrunde, eller medarbejdere med forskellige uddannelser, med mere. Der er mange mulige kriterier at udvælge fra, men det at have en forskellighed i sine mennesker ombord, tror vi på, medfører til en større social samhørighed og general trivsel på en arbejdsplads.

“Mennesker både inspirerer og motiverer mennesker.”

Et eksempel herpå, fra det virkelige liv er eksempelvis flere af vores plejehjem, der har valgt at bringe børn og ældre sammen. De ældre har hele deres livserfaring, og børnene er helt unge og med stor nysgerrighed på livet. De ved endnu ikke hvad som venter. Vores nysgerrighed skal holdes ved lige, den kan nemt forsvinde og glemmes nemt med erfaring. Eksemplet vi nævner her er bredt i forhold til alderen. Det er ikke sikkert, at det altid er med så stor bredde i diversiteten i dine eksempler. Det som diversitet dog kan, er at motivere til vores naturlige menneskelige ressourser. De ressourser, som allerede har fået os langt i livet og nysgerrigheden får plads.

Vi siger ikke, at det ikke stiller krav til dig eller de hos jer, som skal lede andre dem, som kommer fra og med hver sin baggrund. Det at du med diversiteten opnår bredden på din arbejdsplads og derigennem får gjort jeres interne spilleplads bredere, er det som giver jer plads til mere åbenhed overfor omverdenen, og evnen til og muligheden for, at se på de enkelte opgaver i et bredere perspektiv.  

Mennesker både inspirerer og motiverer mennesker. Af den grund mener vi, at det at have fokus på diversitet mellem sine ansatte, er et win for din forretning.

Er du nysgerrig på mere fra os?  Vi udgav for nylig et blogindlæg om, hvordan vi mener at det hele menneske altid bør være i fokus på en arbejdsplads. Vi kan absolut anbefale jer, at læse det blogindlæg i forlængelse af det du lige har læst! Du kan finde blogindlægget her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *