Gaven i at flytte sig fra de vante omgivelser

Avisen Erhverv Nordsjælland udgav torsdag d.26.august en interessant artikel, med overskriften “Fælles refleksioner skaber bedre trivsel” Artiklen handler om, hvad det gør eller kan gøre ved os,  når vi flytter os væk fra kontorets vante gange. Eksempelvis hvis vi flytter os selv ud i naturen.

“Naturen er frirum med plads til at tænke”

 

Det er glædeligt at se, at der er fokus på netop det at bringe naturen i spil, for at give plads til refleksioner og trivsel. Årsagen går blandt andet på, at de roller vi har på kontoret, forsvinder når vi går ud i naturen. Du er pludselig ikke på arbejdet bag computeren, men et sted med mere bredde og højt til loftet. Et rum hvor du kan være mere fri. Naturen skaber automatisk denne plads, og der skabes et rum til bedre at kunne reflektere, for derigennem at højne trivslen. Artiklen fortsætter med tanker omkring, hvordan vi alle har et fælles ansvar for trivslen på jobbet. De to konsulenter, der refereres i artiklen, udtaler at fællesskab og reflektion skaber vejen til bedre trivsel på arbejdspladsen. Når trivslen er i top hos ledere og medarbejdere, er deres påstand, at der skabes bedre løsninger for virksomheden. Den er vi meget enig i.

“Når trivslen er i top hos ledere og medarbejdere, er deres påstand, at der skabes bedre løsninger for virksomheden.”

Vi har selv udgivet flere blogindlæg om det, at komme ud af de vante rammer. Vi skrev blandt andet i foråret en del om Walk & Talk, fordi det netop er et værkstøj til at komme ud af de vante rammer. Det er helt enkelt en nem måde at kombinere arbejdsliv med udeliv, og dertil efterlader det dig med fornyet energi. Du kan læse blogindlægget om Walk & Talk her. Vi har også skrevet blogindlæg om naturens effekt på vores arbejdsliv. Senest har vi udgivet et blogindlæg fra vores tur til Mols Bjerge i sommer. Hvis du endnu ikke har læst det, kan du finde blogindlægget her.

Du kan finde den fulde artikel fra Erhverv Nordsjælland her: 
“Fælles refleksioner skaber bedre trivsel” (s.12-13)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *