Tid er centralt

Sidst fik vi kort introduceret redskaberne til at opløse de milde grader af udfordrerne eller svære kollegaer. Det handler om at være nysgerrig på, at ville forstå din kollega, brug sin tid på at finde frem til hvad det handler om, og hvad er det som gemmer sig bag.

Vi fik faktisk også en kommentar på facebook – og tak for det – omkring vores ordvalg af“ besværlig eller svære kollegaer”, da det kan opleves som negativt ladet, og vi forstår godt denne kommentar. Vi havde også selv gjordt os en del tanker omkring ordvalget, men gik med fornemmelsen af, at det nok var det ordvalg, der blev brugt mest i daglig tale. Vi håber dog at vores sidste indlæg gav en god indsigt i hvordan opløsning kan finde sted, og harmoni blandt kollegaer skabes. I sidste indlæg nævnte vi kort tid som en faktor, og hvor det centrale for at opløse “den svære kollega” ofte er og bliver tid.

Her er der flere “tider” i spil:

            Din egen tid
           
Kollegaernes tid
            Direktionens tid
            Bestyrelsens tid
            Markedets tid 

For overordnet har vi alle vores egen tid i hver vores rolle, men der er også en tid omkring os, som enten arbejder med os, eller imod os. I sidste ende er vi selv herre over hvordan vi anvender vores tid, og hvilket nærvær vi lægger i den. Det kan vi bruge meget tid på at drøfte nærmere i emnet, der også går omkring dine værdier, men lige nu handler det om arbejdspladsen tider.

Hvad mener vi så med det.

Jo, din tid bliver påvirket af det der sker omkring dig. Har du god tid? Har du lidt travlt? Har du meget travlt? Afhængig af hvilken rolle du har, kan svaret herpå være meget forskelligt. Nyopståede situationer kan pludselig gøre krav på din tid, hvilket kan betyde, at du går fra at have god tid, til pludselig at have travlt. Dermed kan din adfærd pludselig ændres, eksempelvis kan du gå fra at være tålmodig, til at være utålmodig. Besværlige kollegaer kan meget nemt opstå i situationer som dette.

At være nærværende er op til dig selv, og hvordan du vælger at bruge din tid i den givne situation- Du kan spørge dig selv hvilken adfærd vil du møde omgivelserne med. Hvilken tid vil du bruge på at fremvise denne adfærd? Har du tid nok?

Og hvis ikke, hvad skal der til?

Pernille Casparsen
Stifter og Indehave

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *