Arbejdsglæde

I marts måned har vi, hos DINKONSULENT.NU valgt at sætte fokus på arbejdsglæde, med udgangspunkt i konceptet Walk and Talk. Som virksomhed arbejder vi med Walk and Talk på flere planer, både internt og eksternt. Vi bruger det som et redskab, og som metode for udvikling af de mennsker vi arbejder sammen med. Vi hjælper derfor også virksomheder med at sætte Walk and Talk i system, så det bliver en fast del af medarbejdernes arbejdsliv.

Vi stillede os selv spørgsmålet om, hvorhvidt man kan anvende Walk and Talk som et fast møde koncept, nu hvor forskingen peger på at bevægelse er godt for vores daglige gang, vores produktivitet og vores helbred, både det fysiske og mentale. Anbefalingerne lyder på, at vi bør gå omkring 10.00 skridt om dagen, hvilket er tilsvarende til ca syv kilometers gang om dagen.

Tilbage ved vedtagelsen af den nyeste skolereform kom daglig bevægelse også på skoleskemaet. Der kom øget fokus på, at børn og unge lærer bedre gennem bevægelse og efter bevægelse, hvor især koncentration forbedres. Bevægelse skulle altså fylde mere i vores børns skoledag. I min egen datters klasse indførte de læs og bevægelse. De havde 20 minutters bevægelse, efterfulgt at læsning. Det skabte en større ro, og indlæringen blev betydligt bedre, da det var en god måde, for både elever og lærere, at starte dagen på.

Lyder det stadig lidt tosset med Walk and Talk som en fast del af arbejdsdagen?

Har du prøvet at komme hjem, og oplevet at du er fyldt af tankemylder og din krop er fyldt af stress? Du har en kort lunte og overskuddet er på sit laveste? Det kan bevægelse opløse, faktisk kan du med fordel gå en tur, og stille mærke hvordan roen sænker sig over dig.

“Det kan bevægelse opløse, faktisk kan du med fordel gå en tur,
og stille
mærke hvordan roen sænker sig over dig.”

Lange dage med stillesiddende arbejde, og mange opgaver der skal løses, kan nemt sluge alt din gode energi, helt uden du reelt er opmærksom på det. Du registerer det måske bare som værende en del af det at gå på arbejde, men det behøver ikke at væres sådan. Ved at indføre skematiseret bevægelse, så det bliver en fast del af din hverdag og dit arbejdsliv, vil du have bedre muligheder for at holde energiniveauet i balance, og holde stress og tankemylder for døren. Vi har oplevet hvordan det seneste år med corona har hjulpet os med at være mere udenfor i vores arbejdsliv, da dagenes fleksibilitet har tilladt det. Me selvom det føles som om der er kommet mere tid til det, har tiden heletiden været der, det handler blot om prioritering og eventuel skematisering.

Vi tror på, at bevægelse i vores arbejdsliv kan være med til at skabe mere arbejdsglæde og overskud, både når du er op arbejde, men også når du har fri. Derfor er der ikke andet for, en blot at komme igang – lige nu. Læs med i næste uge, hvor vi kommer med vores gode råd til at indføre mere bevægelse i arbejdslivet.

Pøj pøj med det!

Pernille Casparsen
Stifter og Indehaver

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *