Sommerferie, men måske en anden en af slagsen?

Sommerferien er over os, og måske er du allerede på ferie. Hvad skal der stå på din dagsorden på den anden side af ferien?

For nogle er sommerferien blevet meget anderledes end først planlagt – Corona ramte og mange af vores planer blev ændret. Også de planer, der har været på programmet for virksomhedens forår, er alt fra gennemført, rykket eller aflyst. Nogle har vækstet andre har lukket. Fakta, men hvad så nu?

Jeg forestiller mig på den korte og lange bane, at de menneskelige værdier komme i høj kurs på den anden side af sommeren, muligvis er de inkluderet før I gik på ferie.

Resultatet ved at have fokus på værdierne, er ikke overraskende. Gevinster som større livsglæde, godt arbejdsklima og balance for den enkelte, for teamet og for ledelsen, sikrer mere glade og effektive medarbejdere for virksomheden. Alle de førnævnte sikrer man når der arbejdes med værdierne. De værdier man er lykkedes med at have fokus på før en krisetid, kan vise sig at være dem man skal bruge for at komme igennem krisen.

I SAS sagde man kort før sommeren farvel til 750 medarbejde, puha. For Tårnby, den kommune hvor vi DINKONSULENT.NU holder til, har det stor betydning.  Disse mennesker er en del af en familie, og de skal i job igen for at kunne opretholde sit liv. De som er tilbage skal fortsætte i deres arbejde og performe på samme vilkår eller mere. Det som er med til at løfte os igennem disse mere udfordrerne tider, er vores grundlæggende værdier. Disse værdier er også dem der generelt danner vores karakter, adfærd og holdninger.  De er vores indre kompas, vores indre stemme. 

Hvis du nu sidder og tænker: 

– Hvad er det for nogle værdier der guider mig igennem livet, dem synes jeg ikke helt jeg har styr på, kan du måske lave denne lille øvelse i din ferie:

Svar på følgende spørgsmål:

  • Hvad gør dig glad
  • Hvad er for dig begrebet af en god dag
  • Hvad motiverer dig
  • Hvornår mærker du din egen krop

Svar også på de modsatte spørgsmål:

  • Hvad gør dig ikke glad
  • Hvad er for dig begrebet af en dårlig dag
  • Hvad demotivere dig
  • Hvornår synes du ikke at mærke egen din krop

Denne lille øvelse giver dig et hurtigt overblik over dine indre værdier, de som guider dig igennem livet og giver dig handlekraft.

DINKONSULENT.NU er på vej på sommerferie nu, og holder sommerferie lukket uge 28 samt igen i uge 30-32. Har du brug for assistance eller andet, skal du være velkommen til at sende en mail info@dinkonsulent.nu

På vegne af teamet hos DINKONSULENT.NU – ønsker jeg dig en rigtig god sommerferie, hvor end du må afholde denne. Husk på at det er dine indre værdier, der sætter rammerne for hvordan din ferie afholdes bedst.

Rigtig god sommer!

Pernille Casparsen
Stifter og Indehaver

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *