Der er en historie i alting

Der er en historie i alt – det handler om at formidle den. Sådan er det også for de 3 bøger på dette foto. Ud af alle publiceret bøger – er det netop de 3 der blev valgt i en samlet bogpakke. Vi købte dem for at finde historierne der sælger ideen om at disse bøger er gode at have. Prøv at finde nogle af dine bøger frem og kig tilbage på hvad det var der årsagen til at du købte dem.

Hermed en lille øvelser og forklaring på hvorfor man fortæller, at salg handler om storytelling.

 – Hvad var det der solgte dig ideen om at du netop skulle købe disse bøger?

 – Hvem / hvad fortæller historien, der vækker dit købsbehov?

 – Hvordan fortæller du dine historie?

Storytelling er den mest anvendte metode – når det handler om salg. Det handler om at vække følelser og visioner – man skaber en forestilling, en fremtid – som er forandret i forhold til der hvor du kommer fra. Det siges at alle beslutninger træffes med højre hjernehalvdel, der hvor vores følelser sidder og ikke i den rationelle del, venstre. Den hjælper til men den træffer ikke beslutning. 

Prøv at se om du kan gå tilbage og identificere,  de gange hvor du købte på baggrund af, at du fik en forestilling om noget blev forandret til det bedre og hvis du spørg dig selv og ærligt skal svare – hvor meget betød det lige i nuet, hvad det kostede og var det dine følelser – tanken om at noget blev bedre der fik dig til at gå med det ene produkt frem for det andet. 

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *