CORONA

En virus har ramt hele verden i en tid, hvor ellers bæredygtige verdensmål var dagligdagstale.

Det høre vi intet om nu – for nu handler det om en virus kaldet Corona – krone oversat til dansk. 

Hvad bringer den med sig? For os et stort krav om lederskab, fællesskab og medmenneskelighed.

Vi skal tænke os godt om og passe på hinanden.

Vi skal lytte til vores lands ledere og vi skal handle ensrettet for, at det vil have effekt og give os chancen for ikke,  at ende i forfald.

På samme vis kaldte verdensmålene efter fælles handling. Disse har længe fået vores leder Pernille til,  at reflektere, hvad er det, der gør at vi ikke kan finde fælles front? Disney kan noget – tegnefilm kan noget – de kan bringe store spørgsmål op på et lærred. Fx. fra filmen Find Nemo. En film, der hos hende, handler om tillid og fællesskab på trods af forskelligheder. Nemo fortæller i slutningen sin far, der er fanget i et net med mange fisk,  at han skal få alle de fanget fisk i nettet til at svømme ned af, for på denne vis, vil de alle komme ud af nettet. Hvad handler det om i forhold til verdensmålene, tænker du måske,  – jo det kommer her,  For hvordan kan det være,  at vi i et lille land som Danmark ikke kan arbejde ensrettet med verdensmål,  fx. se på affaldssortering, er det 98 metoder vi har for at gøre dette? Hvorfor ikke bare have de samme standarder – ville det ikke give os større succes?

DINKONSULENT.NU arbejder med at skabe strategisk vækst og forandring via menneskelige ressourcer. Vi tror på, at det er de menneskelige ressourcer, der skaber forskel og bistår virksomheder, der vil opnå vækst og forandring ud fra disse principper. Vi gør det ud fra et holdprincip – at vi alle spiller på det samme hold og vi alle er del af det samme overordnet mål. Ligesom fiskene og Nemos far i nettet -de skal alle svømme nedad, for at de kan slippe fri. 

I denne tid hvor CORONA har ramt os, beder vores statsminister os om, at gøre det samme – vi skal svømme ned af. Om vi tror på det eller ej er ikke spørgsmålet. Vi skal udvise tillid til hende og de mennesker hun omgiver sig med. Tillid til,  at de har undersøgt det godt og gjort sig alle, hvis ikke flere,  af de samme tanker som du måske gør dig, og anbefaler os, hvad de mener er det, der skal til for at flest muligt, slipper ud af “CORONA NETTET”. 

Det er for os i DINKONSULENT.NU god ledelse – at vi tør sige højt hvilken vej vi skal, vise autoritet, have fakta, stå fast og være ydmyg og ikke mindst ærlig. Ærlige omkring,  at vi gør dette ud fra den bedste overbevisning, men også erkender, at vi ikke kan vide os sikker, men det er den løsning vi tror på nu, er den bedste for os alle.

Hvordan vil vi tage i mod dette, hvis hun vævede og virkede usikker – vi ville lade vores skeptiske reflektioner vokse og ikke handle og vil det gøre os godt?

Ville vi blive handlingslammet?

– Og bevares,  måske tager hun fejl og hvad så? Hun stod ved og viste mod og retning og er det ikke det vi vurderer er god ledelse?

Måske bringer CORONA også det med sig, at nogle beslutninger ikke kræver en beslutning, for måske var der ikke noget, der skulle besluttes – det var blot et støjende element, der forbipasserede som mange ting i livet kan vise sig at være.

En hændelse som dette, skaber plads til reflektion og ikke mindst på baggrund af de tiltag, der er fuldt med den, fx. plads til nærvær. Vi skal være sammen med vores allernærmeste og de som ingen har, vil muligvis opleve at få hjælp fra mennesker de ikke vidste var klar til at hjælpe.

Lad os håbe at vi lykkedes med at tæmme pandemien og at vi på den anden side får en masse god læring med fra dens besøg til vi står i en anden vanskelig udfordring, der kræver god ledelse.