Ros virker – fokuser på det som virker

Det er desværre blevet en vane mange steder ikke at snakke om det som går godt, men i stedet snakke om det som har manglet eller ikke været godt.

Vi mennesker har brug for at vide hvad der virker godt. En ting er at vi alle som ofte kan fortælle os selv det, men hvis vi ikke får anerkendelsen og bekræftelsen, er det ofte at det som virker, forsvinder og fokus bliver på det som ikke virker.

Selvfølgelig skal vi lære af det som ikke virker, men vi skal også lære af det som virker, det er på den måde vi kan løfte os mod højere dimensioner men også bevare glæde ved det vi gør.

Jeg konsulderer pt en virksomhed som søger at vækste aggressivt. For at vi kan gå mod nye højder sammen, kræver det udvikling og forandring, men også at flytte baren og gøre vores fundament endnu stærkere. En af de metoder jeg bl.a. har fokus på, er kundepleje.

For vigtigt er det at få nye kunder i butikken når man vil vækste. Det er som en slankekur , man skal hurtigt smide et par kg for at bevare motivation, men det er også vigtigt at de nye som kommer til, ‘ønsker at blive hos os. Igen som med slankekur, det vi har tabt, skal helst forblive væk.

Ligeledes har jeg det med de ansatte jeg arbejder med. En ting er at vi går på arbejde hver dag for at betjene vores job/stilling og hvad den kræver, men det er også vigtigt at vi har glæde ved det vi laver. Derfor har jeg ydermere fokus på stemning og spørg jævnligt om folk har det godt med den forandring og udvikling vi har gang i.

Vi skal huske på at vi godt må drømme og vi kan hungre efter vores drømme, men når drømme bliver en realitet er det sjældent at virkeligheden er som i drømmen. I min verden er den federe, men i andres kan den virke skræmmende. Derfor er det vigtigt at sikre at alle har det godt med at få drømme til at gå i opfyldelse, er delmål og mål rare for alle.

Fra et gammel film citat til dig
Carpe-Diem!!

Husker du at afslutte et projekt med fokus på hvad som har været godt eller det mere på det , som ikke var godt?